This text will be replaced

Stranden

 

 

Zoals ook aangeven op onze beginpagina, zijn de stranden & baaien een echte aanrader! Omdat het er beste veel zijn en wij u hiermee alvast een voorproefje willen geven, ziet u rechtsboven foto's en hieronder informatie over de stranden.

 

 

Playa Forti
Playa Forti ligt op het westelijke punt van Curaçao. Dit kleine strand heeft diverse inhammen en bestaat voornamelijk uit kiezelstenen. Het is een ideale plek om te gaan snorkelen, maar ook om even uit te rusten. Ook kan je de lokale jongeren uitdagen door een mooie duik te maken vanuit de omringende rotsen. Tot de faciliteiten behoren enkele parasols, een snackbar en toiletten.


Playa Kalki
Vlak onder Kura Hulanda Lodge vind je dit kleine strand tussen de kalkstenen rotsen. Playa Kalki heeft weinig faciliteiten, maar de locatie is een van de mooiste snorkel- en duiklocaties op Curaçao. In het kristal heldere water zie je paddenstoelvormige koraalformaties die je nergens aan zult treffen. Ook het aantal vissoorten is hier zeer gevarieerd en kleurrijk.


Playa Kenepa Grandi
Dit strand ook wel genoemd: Grote Knip, is een van de mooiste stranden van Curaçao. Voordat je via de stenentrap naar het strand afdaalt, zal je eerst boven een poosje moeten genieten van het prachtige uitzicht, het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee. Het is een populaire strand en dus kan het in het weekend erg druk zijn. Het strand is voorzien van parasols, een snackbar en toiletten.


Playa Kenepa Chiki
Playa Kenepa Chiki (Kleine Knip) is gelegen een paar honderd meters van de Grote Knip vandaan. Het is een leuk en knus strand gelegen tussen rotsen en manzalina bomen. De locale bevolking gebruikt dit strandje om met de familie te ontspannen en om heerlijk te barbecueën. In het weekend kan het druk zijn, maar door de weeks heb je bijna het hele strand voor jezelf.


Playa Jeremi
Dit mooi en klein strand is heerlijk rustig en behoorlijk eenzaam. Geniet in alle rust van de natuurschoon en het kristalheldere water. Playa Jeremi is ideaal om even te zonnen of om heerlijk te gaan snorkelen. Het strand heeft geen faciliteiten.


Playa Lagun
Dit gezellige strandje is vooral geliefd bij de locale bevolking. Het is een heerlijke snorkel- en duiklocatie en er is een restaurant waar je lekker kunt eten. Het strandje heeft enkele bescheiden faciliteiten.


Playa Santa Cruz
Dit breed uitgerekte zandstand is omringd door heuveltjes, palmbomen en exotische vogels. Playa Santa Crus is een ideale plek om heerlijk uit te rusten, om te snorkelen of te duiken. Tot de faciliteiten behoren parasols, een snackbar en toiletten.


Playa Porto Marie
Playa Porto Marie ligt op de voormalige plantage Porto Marie. Het is een zeer mooi zandstrand en een aantrekkelijke snorkel- en duiklocatie. Het strand heeft alle wenselijke faciliteiten om met het hele gezin een leuke dag op het strand door te brengen. Playa Porto Marie is ook geliefd bij leguanen!

 

 

Stranden

Duiken
Cultuur
Bezienswaardigheden

Het weer op Curacao

 
realtime weer